Finesco valmistelee resort hanketta Lohjalle asuinalueen lisäksi

Finesco Capital on esitellyt Lohjan kaupungille ja Lohjalaisille toteutettavuusselvityksen hotelli- ja matkailutoimen kehittämisestä Lohjan järven ja Neidonkeitaan uimahallihankkeen avulla.

Neidonkeidas on Lohjalla, Harjun urheilukeskuksessa aivan keskustan tuntumassa oleva uimahallikiinteistö. Harjun urheilukeskuksessa on lisäksi yleisurheilukenttä, jäähalli ja Harjun ulkoilureitistön lähtöpaikka. Lohjan kaupunki on valmistellut Neidonkeitaan uimahallin peruskorjausta tulevien vuosien osalta sekä sen kehittämistä monipuoliseksi vesiliikuntakeskukseksi.

Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän harjun kampusalueelle jää kampusalueen uudisrakentamisen ja saneerauksen seurauksena tyhjilleen ja vaille käyttötarkoitusta jää myös ns. metallihalli, jonka kohdalle olisi mahdollista esimerkiksi toteuttaa kerrostaloja järvinäköaloilla.

Osapuolet ovat yhteistyössä selvittäneet Finesco Capital Oy:n avulla harjun ja Neidonkeitaan alueen soveltuvuutta kannattavalle ja vetovoimaiselle hotellitoiminnalle, paikallisille viihde- ja liikuntapalveluille sekä asuntorakentamiselle. Samalla on selvitetty Neidonkeitaan ja Lohjanjärven Aurlahden yhteyttä sekä Aurlahden palvelujen kehittämistä vetovoimaiseksi palvelukokonaisuudeksi. Aurlahden osalta on harjun alueelle vaihtoehtona myös selvitetty soveltuvuutta kannattavalle ja vetovoimaiselle hotellitoiminnalle sekä paikallisille viihde- ja liikuntapalveluille.

Hankkeesta valmistunut toteutettavuusselvitys osoittaa että hotelli- ja uimahallihankkeen toteutumisennuste on paras Aurlahdessa Lohjan järven rannassa lähellä kaupunkikeskustaa.

Harjun alueelle esitetään monipuolista kerrostaloasumista mikä voi pitää sisällään myös loma-asumistyyppisiä ratkaisuja.

Hanke voisi pitää sisällään laajan kirjon matkailu- ja paikallispalveluita kuten uimahalli, järvikylpylä, hoitola, elokuvakeskus, paddle, keilaus, ravintolamaailma, kuntosali ja ryhmäliikunta sekä moninaiset elämyspalvelut.

Seuraava vaihe hankkeelle on kaupungin päätös toimintojen sijoittumisesta ja mahdollisesta kaavoituksen aloittamisesta.

Timi Haikala