Hyvinkään Sveitsin alueen kehittäminen etenee

Sveitsin asuinrakentamisen ideakilpailun voittajan valinta julkistetaan ensi viikolla

Hyvinkään kaupunki ja Sveitsin aluetta kehittävä Sveitsin Kiinteistörahasto Ky ovat järjestäneet Sveitsi-Härkävehmaan alueen kehittämiseksi asuinrakentamisen ideakilpailun, joka oli käynnissä 9.12.2016 -13.3.2017. Ideakilpailuun kutsuttiin neljä arkkitehtitoimistoa, jotka arvottiin kilpailuun ilmoittautuneiden referensseiltään parhaiden työryhmien joukosta.

 

Kilpailuehdotuksista on näyttely Hyvinkään kaupungintalolla 26.4.2017 asti, ja ehdotusten kuva-aineistoa ja 3D-malleja esitellään myös kaupungin kotisivuilla www.hyvinkaa.fi. Yleisö on voinut kommentoida kilpailuehdotuksia sekä netissä että kaupungintalolla olevassa näyttelyssä. Kommentit on viety myös tiedoksi kilpailun tuomaristolle, joka valitsee voittajan.

 

Sveitsin alueelle on tavoitteena sijoittaa hotelli- ja matkailupalvelujen lisäksi toimintaa tukevaa asuinrakentamista. Kilpailun tarkoituksena on ollut löytää asemakaavan laatimisen pohjaksi kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen, omaleimainen, kaupunkirakennetta täydentävä, toteuttamiskelpoinen ja toimiva alueellinen ratkaisu. Lähtökohtana ovat alueen arvokas luonto, maisema ja kulttuuriympäristö ja aluetta koskevat ajankohtaiset suunnitelmat.

 

Kilpailuehdotukset ovat herättäneet mielenkiintoa, ja niistä onkin saatu kommentteja yleisöltä sekä netin kautta että kaupungintalon näyttelyn yhteydessä.

 

”Ehdotukset poikkeavat toisistaan ja osa ehdotuksista on ilahduttavan rohkeita. Kolme neljästä ehdotuksesta ottavat paikan luonteen ja erityiset luontoarvot hienosti huomioon ja voittajan valinta oli siten vaikeaa”, Kari Järvenpää Sveitsin Kiinteistyörahasto Ky:stä toteaa.

 

Kilpailun voittaja julkistetaan Hyvinkään kaupungintalon aulassa keskiviikkona 26.4.2017 klo 15-17 pidettävässä julkistamistilaisuudessa. Avoimeen tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita.

 

Hyvinkään kaupunki on saanut 3D-kaupunkikehityshankkeen arkkitehtikilpailun töiden tuomarointiin ja julkaisuun selainpohjaisen 3D-palvelun avulla rahoitusta kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota edistävältä KIRA-digiltä. KIRA-digi toteuttaa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta.

Timi Haikala