Sveitsin matkailukeskus on avattu!

Mittavat investoinnit Hyvinkään Sveitsiin

Uusi matkailukeskus yhdistää luonnon, matkailun ja bisneksen


Hyvinkään Sveitsin uusi matkailualue on avattu. Sveitsin Matkailukeskuksen kokonaisinvestointi nousee yli 45 miljoonaan euroon, kun kaupungin uimalan peruskorjaus ja kylpylälaajennus on tehty.

Lähes täydellisesti uusitusta Hotel Sveitsistä on suora yhteys uimalaan. Hotellin profiilia on laajennettu matkailu- ja kokouspalvelujen tuottajasta myös seudun asukkaiden vapaa-ajan viettopaikaksi. Hotellia operoi kotimainen Primehotels.

Sveitsin kehittäminen on kehitysprojektia johtavan Kari Järvenpään mukaan hyvä esimerkki paikallisesta ns. public-private –yhteistyöstä.

– Sveitsi Kiinteistörahasto ja Hyvinkään kaupunki ovat tehneet merkittävän yhteistoimintasopimuksen, jonka olennainen osa on Hyvinkään uimalan käyttö ja sen sovittu remontti, laajennus ja kylpyläominaisuudet.

Puolitoista vuotta kestäneen rakennusvaiheen pääurakoinnista on vastannut Rakennus Oy Antti J. Ahola. Talotekniikasta huolehti Quattroservices ja hotellin sisustuksesta ja urakoinnista Vallila Interior.

Monipuolinen matkailukokonaisuus

Koko Sveitsin puisto on nyt monipuolinen matkailu- ja vapaa-aikakeskus, luonnehtii Järvenpää. Vastaavia vaellusmaastoja reitteineen ja taukopaikkoineen, kuntoilumahdollisuuksia sekä resort- ja puuhakohteita on pohjoisemmassa Suomessa. Salpausselän vyöhykkeeseen kuuluvan Hyvinkään Sveitsi on vain puolen tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudusta ja Helsinki-Vantaa-lentokentästä.

Hyvinkään kaupunki on vahvasti mukana alueen kehittämisessä. 100-vuotiaan kaupungin keskeinen käyntikortti on historiallisesti arvokas. Hyvinkään Sveitsin vuoristoilman tiedettiin olevan virkistävän jo 1800-luvulla, jolloin alue oli mm. pääkaupunkiseudun yläluokan keskeinen lomakohde.

– Sveitsi on merkittävä tekijä Hyvinkään kaupunkistrategiassa, kun rakennamme kaupungistamme vireää tapahtuma- ja kulttuurikeskusta. Hyvinkää ottaa oman paikkansa Helsingistä Hämeenlinnan kautta Tampereelle yltävässä tapahtumavyöhykkeessä ja kasvattaa omalta osaltaan majoitus- ja kokouskapasiteettia. Hyvinkää vastaa siis kysyntään, Hyvinkään kaupungin viestintäpäällikkö Sari-Leena Lund sanoo.

Matkailullisesti Hotel Sveitsin vetovoimaisuutta lisää perheitä palveleva alueen kokonaistarjonta ja bisnes- ja kokousmatkailijoiden tarvitsemat kokousfasiliteetit. Varsinkin sesonkiaikoina Hyvinkää tuo kaivattua lisää niin Helsingin kuin Hämeenlinnan hotellikapasiteettiin.

– Meillä on 1500 kokousasiakaspaikkaa. Kokoustiloja on kaikkiaan 30, joista suurimpaan mahtuu 185 henkilöä. Hyvinkään ja Riihimäen seudulla toimivat yritykset ovat odottaneet pitkään tällaista kapasiteetin lisäystä, hotellin johtaja Marja-Liisa Karhu sanoo.

Hotel Sveitsin lisäksi kiinteistössä ja viihdekeskuksessa toimivat mm. SuperPark Sveitsi -sisäaktiviteettipuisto, BioRex Sveitsin viiden elokuvasalin kokonaisuus, kuntosali FitPark Sveitsi, Beauty Spa Sveitsi ja Liangtse Wellness, esteettistä hammashoitoa tarjoava StudioDent, työhyvinvointiin ja psykoterapiaan keskittynyt Mind Dynamics, Way Out Hyvinkää -pakohuoneet, sekä Kulma Deli.
 

Faktat Hyvinkään Sveitsin matkailualueesta:
- Kokonaisinvestoinnit alueelle yli 45 miljoonaa euroa

- Sveitsin Matkailukeskus työllistää suoraan 100 henkilöä ja välillisesti 80-100 työntekijää.

- Vaellusreittien yhteispituus 40 km, kunnossapidettyjä latuja 70 km

- Hotel Sveitsin remontoitu kiinteistö valmistui vuonna 1974

- Hotelli toimi nimellä Rantasipi Sveitsi vuoden 2015 loppuun saakka

- Hotel Sveitsi on kotimaisen Primehotelsin 5. kohde

- Sveitsin puistossa on myös laskettelukeskus, golfkenttä, hevosurheilukeskus, jääurheilukeskus, jalkapallokentät, vinttikoirarata, maastopyöräilyreitistö

 

LISÄTIEDOT

Kari Järvenpää, rahastojohtaja, Finesco Capital Oy, 0400 490922
Sari-Leena Lund, viestintäpäällikkö, Hyvinkään kaupunki, 040 754 8901
Marja-Liisa Karhu, hotellinjohtaja, Hotel Sveitsi, 050 3883348
Eero Nuutinen, hallituksen puheenjohtaja, Primehotels, 0400 440 229
Aku Jaakkola, toimitusjohtaja, BioRex Oy, 050 338 7765, aku.jaakkola@biorex.fi

www.visitsveitsi.fi

Lisätietoa BioRex Sveitsin suunnittelusta: https://artblog.pa-la.fi/2017/10/biorex-sveitsi/

Timi Haikala