Sveitsin alueen ideakilpailu kiinnosti arkkitehteja

Tiedote, julkaisuvapaa heti

Hyvinkään kaupunki ja Sveitsi kiinteistörahasto Ky järjestävät kutsukilpailun Sveitsin alueen suunnittelusta. Kilpailun tarkoituksena on tuottaa viitesuunnitelma alueen kaavamuutoksen ja asuinrakentamisen pohjaksi. Tavoitteena on löytää kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja omaleimainen ratkaisu, jossa otetaan huomioon alueen arvokas luonto, maisema ja kulttuuriympäristö. Kilpailun avulla selvitetään muunmuassa kuinka paljon asuinrakentamista alueelle on mahdollista sijoittaa.

Sveitsin alueen asuinrakentamisen ideakilpailuun ilmoittautui ennätykselliset 38 työryhmää. Varsin korkeatasoisesta joukosta valikoitui 14 työryhmää, joista kilpailuun valittiin arpomalla neljä ryhmää.

 

- Arkkitehtitoimisto Harris-Kijsik

- Playa-arkkitehdit

- Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy

- Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy

 

Kilpailuasiantuntija Mari Koskinen kuvasi valittujen joukkoa monipuoliseksi: ”Mukana on varsin kokeneita, mutta myös nuorempia kilpailijoita.” Arvontaa seurannut kaupunginjohtaja Jyrki Mattila odottaa kilpailun tuloksia uteliaana: ”Toivon, että saamme kilpailijoilta erilaisia, innovatiivisia ja toteutuskelpoisia ehdotuksia.”

 

Kilpailuaika on 9.12.2016-13.3.2017 ja tulokset ovat odotettavissa huhtikuussa 2016. Hyvinkään kaupungin kaavoituspäällikkö Anne Jarva lupaa, että myös kaupunkilaiset pääsevät arvioimaan ehdotuksia ennen tuomariston päätöstä voittajasta. Kilpailuehdotuksia tullaan käyttämään vireillä olevan osayleiskaavan ja tulevan asemakaavoituksen pohjana.

Timi Haikala