Ekotalot rakentuvat Mäntsälän ytimeen

TIEDOTE - VAPAA JAETTAVAKSI
Rakentamisen kärkihanke – Ekotalot rakentuvat Mäntsälän ytimeen
Mäntsälän keskustaan rakentuvan K2 -kiinteistön suunnittelussa energiaratkaisut on huomioitu kokonaisuutena. Rakennuksen keskeiselle julkisivulle tulee aurinkosähköjärjestelmä, ensimmäisenä taloyhtiönä Mäntsälässä. Talo on myös Mäntsälän ensimmäinen kerrostalo, johon tulee sähköautoille lataustolpat. Tämä on ensimmäisiä taloyhtiöitä, joissa aurinkosähkön hyödyntäminen on näin pitkälle suunniteltua.

Aurinkosähköjärjestelmällä tuotetaan energiaa talojen omaan tarpeeseen. Monissa taloyhtiöissä vasta herätään aurinkosähkön hyödyntämiseen kiinteistön energian tuottamisessa, tässä kiinteistössä ilmainen, auringosta saatava energia otetaan talteen ja hyödynnetään mm. yleisvalaistukseen, kiinteistön julkisiin tiloihin ja liiketilojen sähköistämiseen. Nivoksen energia-asiantuntija iloitsee suunnitelluista energiaratkaisuista ”Taloyhtiöille aurinkosähköjärjestelmät ovat kannattava ja huoleton investointi, jota kannattaa harkita, tämä taloyhtiö on hyvä esimerkki pitkälle mietityistä energiaratkaisuista, jotka pitkässä juoksussa hyödyttävät asukkaita” Käyttöikää paneelilla on vähintään 35 vuotta ja järjestelmä on taloyhtiölle lähes huoltovapaa, joten järjestelmä on vaivaton.

Lämmitystä kierrätetyllä lämmöllä
Kiinteistöt liitetään kaukolämpöverkkoon ja näin ollen kiinteistöä lämmitetään osittain datakeskuksesta kierrätetyllä lämmöllä. ”Yksi keskeinen syy liittää taloyhtiö Nivoksen kaukolämpöön, oli alhaiset hiilidioksidipäästöt. Kun Yandex laajentaa jossain vaiheessa päästöt laskevat entisestään lähes nollaan.” Kari Järvenpää, Rakennuttajyhtiö K2:sta valottaa valintojen taustaa ja jatkaa ”Ei tämä ole yksinomaan ekologinen päätös tavoitteena on pitää kiinteistön kustannukset kohtuullisina myös jatkossa. Lämmön kierrättäminen on kustannustehokasta”

Arjen luksusta
Taloyhtiöissä on otettu huomioon asukkaiden arjen mukavuus. Ylimmäiseen kerrokseen toteutetaan Lataamo; terassillinen saunaosasto takkahuoneineen ja kuntosaleineen.
”Tällainen arjen luksus on tullut jäädäkseen. Asukkaiden ei tarvitse enää siivota juhlia varten vaan he voivat varata yläkerran tilat. Lisäksi kaikki palvelut ovat kotioven vieressä, voiko helpompaa olla?” Kysyy Janne Nielsen Remaxilta.

Kari Järvenpää, halusi panostaa kiinteistöjen suunnitteluun ”Emme halua tarjota asukkaille vain neliöitä vaan aitoa, tarkasti suunniteltua ja kestävää kokonaisuutta. Haluamme nyt tehtävien ratkaisuiden kantavan tulevaisuuteen ja siksi energiatehokkuus, asumismukavuus ja nykyaikaiset tietoliikenneratkaisut ovat olleet suunnittelun veturina. Lisäksi talo tehdään paikallaanvalumenetelmällä, joten huonekorkeudesta saadaan noin 10cm tavanomaista parempi ja melu kerrosten välillä ei kantaudu totuttuun tapaan.”

Lisätietoja
Rakennuttajayhtiö K2 Oy, Kari Järvenpää, 0400 490 922, kari@finesco.fi
RE/MAX Eximas Oy, Janne Nielsen, 0400 280 294, janne.nielsen@remax.fi
Suomen AsuntoSatama Oy , Tommi Rovio, 0400 404 773 tommi.rovio@asuntosatama.fi
Nivos/Mäntsälän Sähkö Oy, Mikko Rantanen, energia-asiantuntija 044 723 3317
mikko.rantanen@nivos.fi

www.asoyk2.fi

K2 kiinteistöt
Asunto Oy Mäntsälän K2 rakennetaan tontille Keskuskadun ja Lahdentien väliin (Keskustie 2, Mäntsälä). Kohteeseen rakennetaan kaksi taloa, joista toinen on 5- ja toinen 8-kerroksinen. Molempien talojen katutasot ovat liiketilaa Mäntsälän parhaalla liikepaikalla markettien välissä. Kiinteistön julkisivulle asennetaan nimellisteholtaan 13 kW:n järjestelmä, mikä on Suomen ensimmäisiä taloyhtiöön asennettuja aurinkosähköjärjestelmiä. Talot valmistuvat jouluksi 2017.

Timi Haikala